Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν οι Κερκυραίοι της Αθήνας με τίτλο  «Η Επτάνησος Πολιτεία  Εαρινή Ισημερία του νέου Ελληνισμού, Μήτρα και Τροφός του 21»”. 
Πιο συγκεκριμένα η αγαστή ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ των Κερκυραίων της Αθήνας και του ευρύτερου Λεκανοπεδίου αποδίδει καρπούς. Ένα πρώτο – μικρό δείγμα ήταν η πολυπληθής και ωραία εκδήλωση που,
                             Σ Υ Ν Δ Ι Ο Ρ Γ Α Ν Ω Σ Α Ν
Ο «Φιλολογικός σύλλογος Παρνασσός», το «Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών», η «Ομοσπονδία συλλόγων Κερκυραίων Αττικής, (ΟΣΚΑ), -Ιωάννης Καποδίστριας» και η «Κερκυραϊκή Εστία Αθηνών» σε μια  κατάμεστη αίθουσα του ιστορικού Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών, την 21η Μαρτίου, Εαρινή Ισημερία 2023 με θέμα :
            «Η Επτάνησος Πολιτεία  Εαρινή Ισημερία του νέου Ελληνισμού, Μήτρα και Τροφός του 21».
Το θέμα ανέπτυξαν, οι εξαίρετοι ομιλητές :
  • · Γεράσιμος Ζώρας, καθηγητής του ΕΚΠΑ και
  • · Γιώργος Σκλαβούνος, ιστορικός ερευνητής – Συγγραφέας.
Την πλαισίωσαν ο εξαίρετος βαρύτονος, που ήρθε από την Κέρκυρα μόνο για αυτήν την εκδήλωση, Παντελής Κοντός, που απέδωσε υπέροχα την «ΩΔΗ ΣΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ», του Γεωργίου Σκλαβούνου με μουσική επένδυση του επίσης εξαίρετου Κερκυραίου μαέστρου Σπύρου Ρουβά, με τη συνοδεία στο πιάνο της Ηλέκτρας Θύμη, η οποία έπαιξε και την «Σονάτα στο Σεληνόφως» του Shubert,  αγαπημένη μελωδία των εμπνευστών της «Επτάνησος Πολιτεία».
Την εκδήλωση, τίμησαν με την παρουσία τους, οι βουλευτές Κέρκυρας, Στέφανος Γκίκας και Αλέξανδρος Αυλωνίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Περιφέρειας Αττικής Χαράλαμπος Αλεξανδράτος εκπροσωπόντας τον Περιφερειάρχη Αττικής Γεώργιο Πατούλη, ο εκπρόσωπος της Κυπριακής Πρεσβείας Λουκάς Ξενοφώντος, ο κοσμήτορας του Φιλολογικοί συλλόγου Παρνασσός Μ. Χατζηδάκης, ο πρόεδρος του Ιλλαϊκού Λιμένα Κέρκυρας κος Λαβράνος,  η πρόεδρος της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας Αννα Αλεξανδράτου, η πρόεδρος της Κυθηραϊκής αδερφότητας Αθηνών Βάσω Σαμίου, ο τέως πρόεδρος της Ενώσεως των Απανταχού Παξινων Αντώνης Κάγκας, οι πρόεδροι των Κερκυραϊκών συλλόγων Αττικής , Θυναλίων Αλεξάνδρα Μπουνιά, Γαστουριωτών Μαίρη Κυλαδινού, Καρουσαδιτών Μαίρη Κληρονόμου, Κορακιανιτών Όλγα Σαββανή,Κασσωπαίων Σπύρος Χειρδάρης, ο Αντιπρόεδρος των Αγιομαθιτών Ανδρέας Καποδίστριας και πολλά μέλη των Κερκυραϊκών συλλόγων Αττικής αλλά και φίλοι του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών  και του φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσού.
Σας ευχαριστούμε όλους θερμότατα που επιβραβεύσατε με την παρουσία σας,  την προσπάθειά μας αυτή. Θα ακολουθήσει φωτογραφικό υλικό σύντομα. Η εκδήλωση έχει μαγνητοσκοπηθεί  από τον ακούραστο Γιάννη Αργυροκαστρίτη  και θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο.
Εμείς ΣΑΣ ΥΠΟΣΧΟΜΑΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΚΟΙΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ
Γιάννης Σπ. Παργινός                         Λίνα Βέργη
Πρόεδρος Ο.Σ.Κ.Α                           Πρόεδρος
                                   ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ