Με Δελτίο Τύπου του, ο επικεφαλής του συνδυασμού “Η Κέρκυρα Ψηλά” Σπύρος Νεράντζη αναφέρεται στην ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής για ματαίωση των δημοτικών κατασκηνώσεων στο Βίδο και έρχεται να επιβεβαιώσει ένα μάλλον προδιαγεγραμμένο γεγονός, καθώς οι αρχικές δεσμεύσεις των ιθυνόντων της δημοτικής Αρχής με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα είχαν αρχίσει να καταρρίπτονται σταδιακά, προβάλλοντας λόγους τους οποίους κάποιοι εξέλαβαν ως πραγματικά εμπόδια, κάποιοι άλλοι ως προφάσεις.

Ένας εξ αυτών είναι και ο Σπ. Νεράντζης, ο οποίος σημειώνει στο σχετικό Δελτίο Τύπου: «Όταν η Δημοτική Αρχή, βαφτίζει την έλλειψη τουαλετών σε έλλειψη ιατρού και νοσηλευτικού προσωπικού: Ανακοινώνει αρχές Αυγούστου αυτό που είχαμε προβλέψει από αρχές Ιουλίου, ότι δε θα γίνουν κατασκηνώσεις στο Βίδο για το 2022, αλλά για διαφορετικό λόγο. Η απαραίτητη προϋπόθεση για την λειτουργία των κατασκηνώσεων κρύβεται στην κουβέντα του Καζαντζάκη: ”Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου”. Το ΔΤ συνοδεύεται, μάλιστα, και από φωτογραφικό υλικό λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των προσλήψεων».

Θύμισε, επιπλέον, ότι το 2021 οι κατασκηνώσεις στα Γουβιά λειτούργησαν  χωρίς ιατρό και νοσηλευτικό προσωπικό, ότι τα τελευταία χρόνια λειτουργίας των κατασκηνώσεων στο Βίδο δεν υπήρχε γιατρός και ότι φέτος στο Βίδο, στις κατασκηνώσεις των Προσκόπων και Οδηγών, έχουν ήδη φιλοξενηθεί εκατοντάδες παιδιά χωρίς την παρουσία γιατρού και νοσηλευτή.