Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος ΟΤΑ Κέρκυρας αναφορικά για την καταβολή των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται:

Για άλλη μια φορά η Δημοτική αρχή του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων έδειξε το ενδιαφέρον και την φροντίδα της για τους Εργαζόμενους  ,οι οποίοι έχουν στα χέρια τους  εκτελεστή απόφαση δικαστηρίου, που διατάσσει την άμεση καταβολή Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα προηγούμενων ετών.

Χρησιμοποιώντας το μη βάσιμο επιχείρημα ότι το αποθεματικό του Δήμου ανέρχεται στα 47.186 ευρώ προέβη μέσω δικαστικής απόφασης στην αναστολή της πληρωμής των εκδικασθέντων ποσών στους υπαλλήλους του Δήμου .

Επισημαίνεται δε ότι η νομική σύμβουλος του Δήμου ισχυρίστηκε ενώπιον της δικαστικής αρχής ότι   ο Δήμος δεν θα  έχει τη δυνατότητα  να ανταποκριθεί στις βασικές ανάγκες λειτουργίας του (προμήθεια καυσίμων ,πληρωμή ρεύματος πληρωμή προμηθευτών κλπ)  .

Τα ανυπόστατα και αντιφατικά επιχειρήματά της καταρρίπτονται από το γεγονός ότι μόνο για ένα μέρος του Χριστουγεννιάτικου διάκοσμου της πόλης εγκρίθηκε το ποσό των 70.000 ευρώ (όπως αυτό αναρτήθηκε στο ‘’ΔΙΑΥΓΕΙΑ’’). Αναρωτιόμαστε λοιπόν , βασιζόμενοι στα επιχειρήματα της νομικής συμβούλου του Δήμου πως θα πληρωθούν οι συγκεκριμένοι καθώς και άλλοι προμηθευτές .

Τονίζουμε δε ότι οι εργαζόμενοι του Δήμου σε καμία περίπτωση δεν είναι ενάντιοι στη Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση της πόλης καθώς και σε οποιαδήποτε  άλλη υποχρέωση του Δήμου προς τους προμηθευτές του.   

Σημειώνουμε ότι η ίδια απόφαση ισχύει και για τους Δήμους Βόρειας & Νότιας Κέρκυρας όπου προς τιμήν των ηγεσιών τους διαβεβαιωθήκαμε ότι θα καταβληθούν το συντομότερο δυνατόν τα εκδικασθέντα ποσά.