Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας οι τρεις βραδιές οπερέτας . Η οπερέτα «Μυριέλλα» του Αλέξανδρου Γκρεκ έπειτα από επτά περίπου δεκαετίες είδε ξανά τα σκηνικά φώτα της Κέρκυρας .

Συγκινητικά είναι τα όσα έγραψε στο facebook o σκηνοθέτης Πέτρος Γάλλιας :

Αυτό που συμβαίνει σε κάθε μας συνάντηση, σε κάθε μας παράσταση, είναι τόσο ξεχωριστό. Τόσο μαγικό. Ο τρόπος που εκφράζετε τη χαρά σας, την αποδοχή σας, την επιδοκιμσία σας, την αγάπη σας, κάνει την καρδιά μου να χτυπάει δυνατά. Από χαρά. Από ευγνωμοσύνη. Από αγάπη. Για όλους εσάς, τους ανθρώπους του τόπου μου. Του νησιού μου. Και κάθε φορά νιώθω και πιο έντονα, πιο δυνατά, το χειροκρότημα, τις αγκαλιές, τα λόγια σας. Και κάθε φορά νιώθω ευλογημένος που είμαι εδώ. Μαζί σας.
Ναι, νιώθω ευλογημένος κάθε φορά που είμαι εδώ, στο μαγικό νησί μας, με τα υπέροχα πλάσματα του, τους μουσικούς, τους χορωδούς, τους τραγουδιστές, τους ηθοποιούς και με όλους εσάς τους υπέροχους ανθρώπους αυτού του μοναδικού τόπου!
Δεν υπάρχουν λόγια που να εκφράζουν όλα αυτά που γεμίζετε την ψυχή μου με την γεναιοδωρία, με τη ζεστασιά, με την αγάπη σας. Το “ευχαριστώ”, μου μοιάζει λίγο. Υποκλίνομαι με σεβασμό και ευγνωμοσύνη σε όλους σας και σε κάθε έναν σας ξεχωριστά! Υποκλίνομαι με δέος στην ομορφιά της ψυχής σας. Και εύχομαι μέσα από την καρδιά μου – και ονειρεύομαι – την επόμενή μας συνάντηση! Να έχουμε όλοι υγεία! Σας αγαπάω.

” Η Μυριέλλα” ήταν μια παραγωγή της «Παλαιάς» Φιλαρμονικής σε σκηνοθεσία Πέτρου Γάλλια. Τη μουσική διεύθυνση υπέγραψε ο διευθυντής της ορχήστρας της «Παλαιάς», Άλκης Μπαλτάς.

Με την ορχήστρα της Φιλαρμονικής συνέπραξε η Χορωδία Κερκύρας (διδασκαλία διεύθυνση: Χρ. Καλλιαρίδου).

Πρωταγωνίστησαν οι: Γ. Βλάχος, Βαγ. Ζήκος, Μ.Πανάρετου, Ρ. Καπόν Πουλημένου, Π.Καρύδης, Π. Κοντός. Κ.Παλαιολόγου, Τζ.Πούλου, Αλ. Χαζάπης, Κ. Χειρδάρης, Γ. Ζερδαλής.