Οι εκδόσεις Αλεξάνδρεια σας προσκαλούν  το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 7.30 μ.μ στην  Πινακοθήκη Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Παλαιά Ανάκτορα (Κεντρική αίθουσα μόνιμης συλλογής),στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Σιακντάρη  «Το πρωτείο της  Δημοκρατίας». Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι: Σπύρος  Ζηνιάτης, Δημοσιογράφος, Αλέξανδρος Στογιάννος, Διδάκτωρ Γεωπολιτικής   και ο συγγραφέας. Το  συντονισμό θα κάνει η Ισμήνη Μώρου  Μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, ενώ θα απευθύνει  χαιρετισμό ο Βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μπιάγκης.

Ακολουθεί μικρό βιογραφικό του συγγραφέα:

Ο Γιώργος Σιακαντάρης γεννήθηκε στη Δόμβραινα Βοιωτίας το 1959. Είναι διδάκτωρ κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου της Σόφιας, συγγραφέας, δοκιμιογράφος, βιβλιοκριτικός και αρθρογράφος στις εφημερίδες Το Βήμα και Τα Νέα. Είναι επίσης μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού The Books’ Journal και συνεργάτης της ηλεκτρονικής σελίδας για το βιβλίο Bookpress. Διετέλεσε επιστημονικός διευθυντής στο “ΙΣΤΑΜΕ Ανδρέας Παπανδρέου” και επιστημονικός υπεύθυνος του “Πολιτικού Εργαστηρίου για τη Σοσιαλδημοκρατία”. Έχει διατελέσει καθηγητής κοινωνιολογίας στο ΤΕΙ Καλαμάτας, τη Σχολή Μηχανικών Ικάρων και τη Σχολή Αστυνομίας.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Η γέννηση, η Εξέλιξη, η σημερινή κατάσταση και τα σενάρια για το μέλλον της σοσιαλδημοκρατίας.

Σήμερα η σοσιαλδημοκρατία δεν ηττάται επειδή υποστηρίζει την πολυπολιτισμικότητα και όχι τη μεγάλη κοινωνία ή επειδή έχει υποχωρήσει στο νεοφιλελευθερισμό, όπως διατείνονται δύο ρηχές ερμηνείες. Ηττάται επειδή, ενώ η οικονομία παγκοσμιοποιήθηκε, αυτή δεν κατόρθωσε να δημιουργήσει μια κίνηση για την παγκοσμιοποίηση της δημοκρατίας και της πολιτικής και να αφηγηθεί έτσι τη συμμαχία της με τα μεσαία στρώματα στη βάση πολιτικών που θα εστιάζουν στα κέντρα των κοινωνιών.

Εδώ ακριβώς ο συγγραφέας αναζητά τις απαντήσεις στο ερώτημα για το μέλλον της παράταξης. Η πρότασή του δεν είναι η συγκρότηση μιας «μετασοσιαλδημοκρατίας», αλλά η ανασυγκρότηση μιας σοσιαλδημοκρατίας μετά τη σοσιαλδημοκρατία, που θα καταθέσει προτάσεις για τη μετάβαση του Πρωτείου της Δημοκρατίας από το εθνοκρατικό πλαίσιο λειτουργίας του σ’ εκείνο μιας παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας. Διότι η λύση δεν βρίσκεται στην επιστροφή στο κράτος-έθνος αλλά στην αναζήτηση θεσμών λαϊκής κυριαρχίας σε παγκόσμιο επίπεδο. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου).