Πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Βουλή οι πρώτες συνεδριάσεις των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, με θέμα ημερήσιας διάταξης την εκλογή  Προεδρείου.

Ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος ΓκίκαςεκλέχθηκεΓραμματέας της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής. Επιπλέον ορίστηκε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο κ. Γκίκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Με την εκλογή των Προεδρείων των Επιτροπών, πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι προβλεπόμενες από τον Κανονισμό της Βουλής διεργασίες για την έναρξη των Κοινοβουλευτικών Εργασιών.

Η Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων στην οποία έχω την τιμή να είμαι μέλος, ανήκει στις Επιτροπές με εξαιρετικά σοβαρό και ουσιαστικό έργο. Επεξεργάζεται Σχέδια Νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Διεθνείς Συμβάσεις και Συμφωνίες όπως και τις λοιπές νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου Εξωτερικών, ενώ ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις στα Εθνικά μας θέματα.

Σημαντικές για την Βουλή είναιεπίσης οι εργασίες της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, όπου είχα σήμερα την τιμή να εκλεγώ από τους συναδέλφους Γραμματέας.

Είμαστε πλέον έτοιμοι να ξεκινήσουμε την νομοθετική εργασία, έχοντας πλήρη επίγνωση της μεγάλης μας ευθύνης απέναντι στους πολίτες.»