Η κατάσταση στις τουριστικές περιοχές του νησιού μας είναι απελπιστική, αποθαρρυντική, αποκρουστική για έναν τόπο που φημίζεται για την υψηλή του επισκεψιμότητα και την παράδοση στις διακοπές και τη ψυχαγωγία.
Επισκέφτηκα όσες περισσότερες τουριστικές περιοχές ήταν δυνατόν, όπως Μπενίτσες, Μωραΐτικα, Άϊ Γορδης, Υψος, Ρόδα, Αχαράβη κτλ. Παντού, η ίδια θλιβερή εικόνα μαρασμού. Δεν μπορεί να αφήνει κανέναν ασυγκίνητο, δεν μπορεί κανείς να επιχαίρει. Η ίδια εικόνα και στην αγορά της πόλης και των λοιπών τουριστικών περιοχών. Συμπέρασμα, άδειες παραλίες, άδεια καταστήματα.
Η κυβέρνηση βιάστηκε με άστοχο τρόπο να εκκινήσει την τουριστική σεζόν. Χωρίς σοβαρότητα, όπως επανειλημμένα έχω τονίσει στη Βουλή. Χωρίς σχέδιο υγειονομικής θωράκισης, με τη μεγαλύτερη θνησιμότητα και την πρωτοβουλία δημιουργίας του μεγάλου εμβολιαστικού κέντρου της Κέρκυρας να πνέει τα λοίσθια. Παρά τα αλληλο-συγχαρητήρια των κυβερνώντων!
Για αυτές τις παραλείψεις και τα λάθη, τι έχει να πει στον κόσμο του τουρισμού και στην κερκυραϊκή κοινωνία η κυβέρνηση, σήμερα;
Καλώ και πάλι τους συμπολίτες μου να εμβολιαστούν μαζικά και γρήγορα για να επανακτήσει η πατρίδα μας η Κέρκυρα, την εικόνα του απόλυτα ασφαλούς υγειονομικά προορισμού.